Autó és Matchbox

Üdv. Ha valaki, netán idetévedne, akkor ez egy olyan blog, ahol szép vagy híres, esetleg ronda autókat és Matchboxokat mutatok be.

Linkblog

Különleges autó:Delorean DMC-12

Attis10 2012.01.11. 18:27

 Igen egy kicsit úgy érzem én is, hogy kezd lerágott csont lenni ez az autó, de könyörgöm ez egy időgép. Vágjunk is bele ennek az un. autónak a keletkezésébe. A Delorean Motor Company-t John Z. Delorean alapította 1975-ben, miután felmondott a General Motorsnál. A cég kevesebb mint tíz éven belül pénzügyi válságba került

Szólj hozzá!

Szép tuning? Persze!

Attis10 2012.01.11. 18:14

 Ez lehetséges, akármennyire is elképzelhetetlen, ha megnézzük ezt az oldalt. Persze itt pont az a lényeg, hogy ronda autókat mutassunk be, de higgyétek el nekem létezik szép tuning. Vegyük sorra a tuning fajtákat.

1. Fast and Furious:

a Halálos iramban c. film alkotta autók, amik általában a csúnya kategóriába tartoznak  hülyegyerekek által. 

Szólj hozzá!

Ferrari GTO 1962

Attis10 2011.01.13. 15:05

 A modelljeim közül ez az 1/18-as Ferrari a kedvencem. Az egyik rokonomtól kaptam 4-5 éve egy Corvettel együtt, ami ugyancsak ebbe a méretarányba tartozik. A Buragotól megszokott minősége jellemzi mindkét autót, s mihelyst megnézzük közelebbről, látszik, hogy bizony hiányzik egy két alkatrész, de mentségére szóljon nem mai darab. Az illesztések és a belső tér kidolgozása miatt, szerintem ez egy összeszerelhető kit lehet(ett).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: modell ferrari burago

1 komment

Folyamatos beszerzés.

Attis10 2011.01.07. 15:30

 Legalábbis próbálok érdekesebb Matchbox parkot összegyűjteni, ezért is adok el az Extreme Tunerekből párat többek közt a Celicat, a Mini Cooper S-t és a Silviát (ha valakinek kell, akkor jelezze) mivel mostanság a retroautók jönnek be inkább a keleti blokkból. Egyetlen problémám, hogy az újsággal együtt 1990 Ft.-ba kerülő kisautót, nagyon drágán 3-4 ezer forintért hirdetik legtöbb esetben újság nélkül és nekem nincsen állandó bevételem ahhoz, hogy megvegyek egy pár ilyen autót. Ha viszont ez a retroautó vásárlás túl drága, akkor van egy B tervem is, mégpedig ugyanúgy folytatom a kutatásaimat mindenhol, kivéve, ahol nem éri meg :) addig is szép napot és 7végét.

                                       

Címkék: vásárlás

1 komment

Autókereskedők-Saab 900 Turbo

Attis10 2011.01.06. 20:45

 Újabb Autókereskedők rész került fel az indavideóra, amiben egy Saab 900-as turbót újítanak fel, majd adnak el. Ha tudok, akkor rakok még föl. Jó szórakozást!

Címkék: saab autókereskedők wheeler dealers

Szólj hozzá!

Extreme tuner

Attis10 2011.01.04. 16:30

 Készüljetek fel,mert egy elég sok (nem túl jó minőségű) képet tartalmazó bejegyzés lesz :) A Kentoys gyártja ezeket a felspécizett kis autókat, amik általában világítanak is, kis neonnal az utastérben. Kinézetre nem lehet rá panasz, de tőlem már kezd távol állni ez az agyontuningolt világ. 

Az első ilyen autóm, egy Toyota Celica volt, melyet 2003-ban gyártottak Kínában és olyan 2004-5 környékén kaptam. Ára akkor 1500-2000 körül mozgott:

 

Itt elvileg mind a két oldalon dupla kipufogó lenne, de elveszett az egyik :( 

 Majd következett egy Nissan Skyline, amit szettben vettünk bátyámmal, de a másik fehérből ajándék lett

 

 

 

Később egy Mini került a polcra a többi mellé.

 

 

 

 

És végül kb. két éve az egyik jó barátomtól kaptam egy Nissan Sylviát.

 

 

 

És végül egy kis összegzés jó, vagy inkább jobb minőségű képekkel:

 

 

Címkék: kentoys

1 komment

Voltam vásárolni.

Attis10 2011.01.02. 13:40

 Akár ez is lehetne a cím, de nem. Nem voltam vásárolni. Gondoltam elnézek a teszkóba és veszek pár HW kisautót, mivel a múltkor nem sikerült. Most sem sikerült, mert láttam, hogy 499 forintot kérnek egy még nem is 2010-es, hanem 2009-es modellért. Na mondom kösz nem. Átnéztem a másik sorba ugyanúgy mint pénteken, de újra kitágult a pupillám, mert egy ugyanolyan Matchboxért, amit vettem az auchanba 350-ért itt 499! Oké, mondom inkább átgyalogolok az interspaárba, mert ott tuti olcsóbb. Hát egy lóf#szt! Ugyanannyiba kerül ott is  minden. Kezdtem rájönni, hogy miért is. Két verziót szedtem össze, 1. Az eddig kb 300-400 Ft.-ért árult megmaradt autókat egy-két évvel később próbálják rásózni az emberre.      2. Annyira megromlott a nemzetközi kereskedelem, hogy amit megrendelnek ugyanúgy nem tudják eladni mint az első verzióba. Tehát egyetlen menekülés kisautó ügyileg, az Auchan és az internet.(Számomra)

Címkék: vásárlás

Szólj hozzá!

Búcsú a 2010-es évtől...

Attis10 2011.01.01. 00:00

 Írhatnék hosszú sorokat, de nem teszem, mert szerintem, ha őszintén mondhatom, nem sokan olvassák, de ezt nem is vártam el. Búcsúzom tehát 2010-től és köszöntöm 2011-et ezzel a szerintem legjobban sikerült ez évi fotómmal.

Szólj hozzá!

Voltam vásárolni....

Attis10 2010.12.31. 14:59

 a madaras teszkowba és vettem az unokaöcsémnek thomasos cuccokat, de ha már a játék osztályon voltam, megnéztem az autókat is. Hát volt meglepetés rendesen, mert Hot Wheelsért mentem oda, de 1299 ismétlem ezerkétszázkilencvenkilenc forintért árulnak, olyan autókat, amik változtatják a színűket. Ez mire jó? Nem tudom. De persze ott van mellette 350 Ft.-ért a Matchbox márka, ami jobban megtetszett. Most egy Kicsit Off-Road hangulatban voltam és vettem három szuper kis autót, amiket most nem tudok lefényképezni, de ígérem minél előbb felteszem, amint tudom. BUÉK!

 

És ahogyan ígértem itt vannak, csak még nem bontottam ki őket.

 

 

Címkék: vásárlás matchbox off road

Szólj hozzá!

Chub City 62' Volkswagen Samba Bus

Attis10 2010.12.29. 15:35

 A múltkori szupertitkos beharangozó másnapján, vagyis tegnap átvehettem a Vateráról szerzett mindössze 2000 forintos VW Samba buszomat, amit egyébként 5-6 ezer körül hirdetnek más oldalakon. Gyártója a Jada Toys, aminek egy kisebb alfaja a Chub City, ami tulajdonképpen kis távirányítós autókat értékesít. Ezek elég egyszerű szerkezetek, hiszen azon kívül, hogy nagyon tetszetősen néz ki, csak előre-hátra-jobbra-balra megy és ezen kívül mást nem. De nem is nagyon akarunk mást egy ilyen elragadó autótól, sőt szerintem  nem is nagyon fogok játszani vele. Az előző gazdája vitrinben tartotta és csak kétszer-háromszor használta. Nekem a polcomon lesz a helye, de néha azért majd leveszem és megyek vele egy-egy kört :)

 

 

 

 

 

 

Itt a kereket akarnám szemléltetni, mert nagyon bejön, hogy milyen részletesen van kidolgozva

Ez pedig a távirányító, mely azon kívül,hogy ugyanolyan négy frekvenciás, mint az autó, egy elég egyszerű szerkezet, de a feladatát teljesíti.

Összegzésként: nekem nagyon tetszik, mondjuk főképp ezért vettem meg, de azon kívül, hogy német autó német cég is gyártja, tehát nem valami kis kínai sz@r. Szerintem jó vétel volt és ez is bizonyítja, hogy megéri néha vaterán is vásárolni. 

Címkék: volkswagen jada toys

2 komment

Az egyik legjobb Porsche

Attis10 2010.12.27. 12:45

 nem más, mint a 911 GT3 és nem csak azért mert nekem is van egy, hanem mert ez tényleg jó Porsche és ami a lényeg, hogy megfizethető. Én ingyen kaptam ezt az 1/32-es változatot, de az igazi autó sem egy nagyon drága mulatság a többi sportautóhoz képest (persze aki megengedhet magának egy ilyet, annak nem drága 45-től, akár 200ezer euróig is terjedhet a vételára). A gyártója a Saico nevű kínai cég, amely szerintem nem túl ismert, de elég jó minőségű.Az egész autóval teljesen meg vagyok elégedve mind a fém kasznival, mind a lámpákkal, illesztésekkel és a festéssel. A képekért előre is elnézést kérek de egy 3.2 megapixeles telefonnal készültek egyelőre, ami közelről nem csinál olyan jó képet de messzebbről egész jót.

 

Az autó egyetlen hiányossága, a baloldali visszapillantó tükör, ami elveszett sajnos :( 

 

 

 

 

A kedvenc részletem ez az arany színre festett kipufogó (szerintem király)

Összegzésként: nagyon jó autó minőségileg és kinézetileg is, egyetlen negatívuma talán a gumi, ami nem illik egy ilyen autóra nagyon béna, csak ezt a telefon kamerája nem adja vissza.

 

 

Címkék: modell porsche matchbox saico

Szólj hozzá!

Szupertitkos!

Attis10 2010.12.27. 00:25

 de csak egy ideig,annyit viszont elárulhatok, hogy vatera, 21 ablak és nagyon olcsó......

Címkék: vatera

Szólj hozzá!

Boldog Karácsonyt!

Attis10 2010.12.24. 16:00

Szeretnék kívánni mindenkinek, ezzel a kedvenceim közé tartozó Mazda RX-7-essel. Imádom ezt az autót és valami ilyesmit szeretnék a közeljövőbe magamnak :)

 

 

Címkék: mazda

Szólj hozzá!

Wheeler Dealers- Porsche 924

Attis10 2010.12.23. 15:25

 Mondhatni, az egyik kedvenc autós műsorom (természetesen a Top Gear után), amiben használt autókat vesznek és újítanak fel csekély összegből. Az első ilyen áldozatuk, egy Porsche 924-es, amit tegnap töltöttem föl az indára. Jó szórakozást!

 

Címkék: sorozat porsche autókereskedők wheeler dealers

Szólj hozzá!

Amire már egy ideje fáj a fogam... (4. rész)

Attis10 2010.12.21. 15:30

 A Hot Wheels Boyd Coddington edition utolsó díszdobozos autója, egy 1933-as Ford Vern Luce Coupe. Egyben egyszerű és nagyszerű, kivitelezése sok autóépítőnek adott már ihletet.

 

 

Ezt a modellt 20-25 USD-ért kínálják

Ez pedig már a készlet és benne az autók amiket bemutattam.

Erre jön még egy plexi tető is, hogy megvédje a modelleket. Láttam 100, de 140 dollárért is. Kár, hogy ennyire drága (bár limitált), mert biztos, hogy vennék egyet, ha nem is most, de később tuti.

 

 

Címkék: ford matchbox hot wheels boyd coddington

Szólj hozzá!

Amire már egy ideje fáj a fogam... (3. rész)

Attis10 2010.12.20. 14:29

 a következő matchbox egy 1957-es Chevy, ismertebb nevén CHEZOOM. Szemet gyönyörködtető színe, formája stílusa leírhatatlan. 

Szerintem olyan gyönyörű ez az autó, hogy muszáj nagyba is megtekinteni a képeket itt és itt.

 

Ez pedig a modell változat, amit 30-35 USD körüli áron lehet beszerezni.

 

 

Címkék: chevrolet matchbox hot wheels boyd coddington

Szólj hozzá!

Zene: Swagger Wagon

Attis10 2010.12.20. 13:05

 Nincsen semmi hozzáfűzni valóm :D:D

Címkék: zene toyota rap

Szólj hozzá!

Kárszpotting: Porsche Panamera

Attis10 2010.12.19. 19:01

 Ezt a Porschét még szeptemberben lőttem a szentendrei úton

 

 

 

Címkék: porsche kárszpotting

Szólj hozzá!

Amire már egy ideje fáj a fogam... (2. rész)

Attis10 2010.12.19. 14:29

 a tegnapi bejegyzésben a híres Cadzzilláról olvashattatok. Most a Hot Wheels Boyd Coddington edition második autóját mutatom be, ezt az 1937-es Ford Smoothstert. Ez az autó volt Boyd szíve csücske, hiszen, ezt a sárga színt Smoothster Yellow-nak nevezték el.

 

Ez pedig a modell, amit kb. 20-25 USD-ért lehet mgvenni.

 

 

Címkék: matchbox hot rod hot wheels boyd coddington

Szólj hozzá!

Amire már egy ideje fáj a fogam...

Attis10 2010.12.18. 17:40

 az egy Hot Wheels kiadás, mégpedig a Boyd Coddington edition, ami tulajdonképpen 4 autót tartalmaz és egy hozzá vásárolható vitrint/tartót.

Az első autó az egyik leghíresebb és egyben legszebb Hot Rod, a Billy Gibbons-nak épített 1948-as Cadillac, másnéven  CadZZilla.

 

 

Ez pedig a modell változat. 36 USD-ért szállítással

 

 

Összegzésként egy elég jó minőségű HW modell, megvételében, csak a 7500 Ft. körüli ár szab határt.

A második autót a következő részben tekintheted meg. 

Címkék: cadillac matchbox hot wheels boyd coddington

Szólj hozzá!

Zene: Jamiroquai

Attis10 2010.12.13. 15:25

Jay Kayt lehet szeretni, vagy utáni, de szerintem jó számokat csinál és jó fej is. Ez a szám az egyik kedvenc Jamiroquai számom, főleg az autók miatt, de amúgy sem rossz.(Azt az F40-est elvinném egy körre ;-))

 

Címkék: zene jamiroquai jay kay

2 komment

Autós film: Fordulatszám (RPM)

Attis10 2010.12.12. 01:07

 Nem az egyik legjobb autós film, de nekem személyes kedvencem, nem csak az autók miatt, hanem mert jó. Azért jó,mert ezt egy nap alatt kétszer néztem meg, helyesbítve, 4 óra leforgása alatt kétszer, mert adták a TV-ben kb. 22:00-kor, de annyira tetszett,hogy másfél óra múlva megnéztem még egyszer. Történetét tekintve, nem nagy kunszt: Egy srác értékes autókat lopkod, mondhatni elég ügyesen, de nyomában a rendőrség és kap egy megbízás, hogy lopja el az RPM-et, vagyi egy olyan autót, ami egy szupertitkos fejlesztés, az üzemanyagok és az autók terén. A végén, kiderül, hogy ez az autó igazából egy sima Ford motoros szupersportautó. Az autótolvaj Luke, egy vicces emberke, de neki is néha tele van a nacija egy-két jelenetnél. Összegzésül, egy jó film, ami érdekelhet minden autóbuzit, mert sok benne a ritka autó.

Főszereplő: David Arquette Rendező: Ian Sharp Producer: Thomas Hedman

 

Szólj hozzá!

Egy igazán különleges autó: Chaparral 2J

Attis10 2010.12.10. 23:10

 Elsőre inkább megdöbbentő, mint különleges, mert amikor ezt megláttam, megkérdeztem a bátyámat, hogy ez akkor most mi is akar lenni. Legfőképpen autó, de volt aki hajót mondott és volt, aki repülőt. Igazából mindegyik feltételezés helyes, mert van benne autó, van benne egy kis repülős és egy kis hajós beütés is. Magáról az autóról annyit, hogy "két felturbózott" motoros szán blokk van benne, de (van ahol chevy V8-at mondanak) az viszont igaz,hogy 7200 cc-es, ami 679 LE-vel 7200-as fordulatszámon támogatja az autót. A súly-lóerő arány szinte elképesztő, mert mindössze 821 kg. hossza 3683 mm szélessége, pedig 1981 mm. Az 1970-től (fogalmam sincs mennyit és meddig) gyártott autót, az USA-beli Texasban egy Chaparral Cars "forgalmazta", akik 1960-tól foglalkoztak versenyautó prototípusokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

És íme egy videó róla, amin igazán hallatszik az a bizonyos bizsergő hang

Címkék: usa különleges chaparral

Szólj hozzá!

Köszöntő

Attis10 2010.12.09. 22:21

 Üdv.

Ha valaki, netán idetévedne, akkor ez egy olyan blog, ahol szép vagy híres, esetleg ronda autókat és Matchboxokat mutatok be. Már régóta vágytam egy blogra, ahol nincsen megszabva, hogy mit kell csinálnom, tehát kedves xy. Jó szórakozást!

Szólj hozzá!