Autó és Matchbox

Üdv. Ha valaki, netán idetévedne, akkor ez egy olyan blog, ahol szép vagy híres, esetleg ronda autókat és Matchboxokat mutatok be.

Linkblog

Egy igazán különleges autó: Chaparral 2J

Attis10 2010.12.10. 23:10

 Elsőre inkább megdöbbentő, mint különleges, mert amikor ezt megláttam, megkérdeztem a bátyámat, hogy ez akkor most mi is akar lenni. Legfőképpen autó, de volt aki hajót mondott és volt, aki repülőt. Igazából mindegyik feltételezés helyes, mert van benne autó, van benne egy kis repülős és egy kis hajós beütés is. Magáról az autóról annyit, hogy "két felturbózott" motoros szán blokk van benne, de (van ahol chevy V8-at mondanak) az viszont igaz,hogy 7200 cc-es, ami 679 LE-vel 7200-as fordulatszámon támogatja az autót. A súly-lóerő arány szinte elképesztő, mert mindössze 821 kg. hossza 3683 mm szélessége, pedig 1981 mm. Az 1970-től (fogalmam sincs mennyit és meddig) gyártott autót, az USA-beli Texasban egy Chaparral Cars "forgalmazta", akik 1960-tól foglalkoztak versenyautó prototípusokkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

És íme egy videó róla, amin igazán hallatszik az a bizonyos bizsergő hang

Címkék: usa különleges chaparral

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://auto-matchbox.blog.hu/api/trackback/id/tr352507976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása